10 Remedii pentru Ciocurile din Călcâi Accesibile Tuturor

10 Remedii pentru Ciocurile din Calcai Accesibile Tuturor

Un pinten calcanean este o excrescență osoasă care se formează pe partea inferioară a osului călcâiului și care împunge țesutul de sub călcâi, în interiorul piciorului. Pintenii din călcâi apar atunci când există un stres asupra ligamentelor piciorului. Majoritatea oamenilor nu își dau seama că au un pinten călcâian până când nu încep să simtă o durere. Pintenii călcâiului nu pot fi vindecați. Medicii recomandă tratamente non-chirurgicale pentru a ușura simptomele asociate cu pintenii din călcâi.

 

Ce sunt Ciocurile din călcâi sau pintenii calcaneeni?

 

Radiografie ciocuri in calcai pinteni calcaneeni Ciocurile din călcâi, cunoscuți și ca pintenii calcaneeni sunt excreșcențe osoase pe osul călcâiului (osul calcaneu), provocate de modificări de tip degenerativ ale ţesutului osos. Din păcate, mulți oameni suferă de dureri puternice care fac un chin din fiecare pas din cauza acestor pinteni calcaneeni. Există și situații în care unii oameni au ciocuri în călcâi și nu știu niciodată despre ei.

Ciocurile în călcâi apar cel mai des în cazul fasciitei plantare, ce provoacă inflamații pe laba piciorului, în special în zona călcâiului.

Mai jos găsiti 10 remedii pentru ciocurile din călcâi care vă pot ajuta să găsiți ușurare.

 

Magneziu

 

Magneziul este un element foarte important pentru creșterea și formarea oaselor corecte. Creșteți aportul de alimente bogate în magneziu, cum ar fi bananele, spanacul, avocado, fasolea neagră, semințele de dovleac, lintea, smochinele uscate, orezul brun etc.

 

Tratamente și remedii fără prescripție medicală

 

Medicamentele antiinflamatoare și antialgice pe care le puteți cumpăra fără prescripție medicală, folosite corect ajută la ameliorarea durerii și disconfortului din zona călcâiului.

Un exemplu de medicament antiinflamator eliberat fără obligația de a avea și o rețetă de la doctor îl reprezintă ibuprofenul.

Prin reducerea inflamației țesuturilor, este prevenită agravarea problemelor și reducerea unor simptome. Cu toate acestea, nu trebuie să luați medicamente cu ibuprofen dacă aveți probleme cu rinichii sau dacă aveți antecedente de sângerări la nivelul stomacului și ulcere.

Separat de substanțele de sinteză conținute în unele medicamente, puteți apela cu încredere și la bogata farmacie a naturii, care a funcționat, chiar cu rezultate bune, pentru atât de mulți oameni timp de mii de ani.

Am identificat trei plante pentru care există studii științifice și rezultate pozitive indiscutabile în tratarea simptomatologiei asociate afecțiunilor cauzate de artrita degenerativă la nivelul piciorului:

 • prima este recomandată și de către Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie, este Arnica. Efectele sale anti inflamatoare și anti algice (împotriva durerii) sunt foarte bine cercetate și recunoscute pe plan internațional;
 • altă plantă este Untul pământului ce conține dioscină (o saponină steroidică), o substanță cu reale efecte benefice în lupta cu artrita. Această substanță atrage din ce în ce mai mult atenția cercetătorilor, pe măsură ce contribuția sa în tratamentul gutei, artritei reumatoide și osteoartritei este dovedit de studiile clinice;ArtroRelax Gel Antireumatic
 • a treia plantă este cunoscuta Tătăneasă (Symphytum officinale), despre care se spune într-un studiu publicat de către Centrul Național pentru Informații despre Biotehnologie din SUA că „este eficientă în ameliorarea durerii și rigidității și în îmbunătățirea funcționării fizice la cei cu osteoartrita primară, fără a avea efecte adverse”.

Cele trei plante se regăsesc în compoziția unei singure creme disponibile și în România – ArtroRelax – un gel dedicat problemelor articulare.

 

Terapia cu frig (comprese reci)

 

Terapie cu frig pachet cu gheata gel frigorific - Ciocuri in calcai Terapia cu frig este o procedură neinvazivă ce poate ajuta la scăderea inflamației țesutului din zona călcâiului. Procedura implică aplicarea unui pachet cu gheață sau cu gel frigorific, acoperit într-o pânză, pe întreaga zonă a călcâiului. Pentru a menține pachetul rece pe locul dorit puteți folosi o feșă.

De asemenea, pot fi folosite pungi cu gel, ce pot fi achiziționate din farmacii sau magazinele online. Pungile cu gel sunt păstrate la congelator și apoi aplicate în jurul piciorului și al gleznei. Lăsați învelișul să acționeze timp de 10 minute, apoi dați-l la o parte. Repetați împachetarea la rece de câteva ori pe zi.

O altă opțiune este să vă rotiți piciorul peste o sticlă de apă rece sau înghețată.

 

Vitamina B5

 

Vitamina B5 accelerează procesul de vindecare. Este important să includeți vitamina B5 în dieta dumneavoastră pentru o recuperare mai rapidă. Alimentele cu conținut de vitamina B5 sunt avocado, ouă, somon, linte și semințele de floarea soarelui.

 

Orteze și încălțăminte adecvată

 

O pereche de pantofi adaptați formei piciorului și confortabili au ca efect scăderea presiunii asupra zonelor afectate de ciocuri. Presiunea este cea care provoacă durere și disconfort.

Orteze pantofi adaptati Aveți mai jos câteva elemente pe care să le luați în considerare uitați atunci când căutați un pantof mai confortabil pentru a mai diminua durerea cauzată de un pinten în călcâi:

 • Orteze personalizate: proiectate la comandă, previn alunecarea piciorului oferă un suport suplimentar pentru călcâi. Un medic specialist vă poate oferi o prescripție pentru așa ceva;
 • Călcâi mai ridicat: un pantof care are un toc ușor ridicat (nu mai mult de 2,5cm înălțime) sau o inserție pentru călcâi pot scădea presiunea de pe călcâiul dureros;
 • Flexibilitate medie: un pantof adecvat trebuie să aibă o rigiditate medie și să nu fie atât de ușor de flexat încât să poată fi pliat. Pantoful trebuie să permită o flexare treptată, cu o anumită rezistență;
 • Suport ferm pentru călcâi: ștaiful pantofului trebuie să fie ferm și să susțină călcâiul. De asemenea trebuie să limiteze rotirea piciorului în interior sau în exterior.

De asemenea, puteți purta atele speciale care vă mențin piciorul flexat pentru a vă întinde fascia plantară și mușchii gambei pe timp de noapte. Aceste atele sunt deosebit de utile în reducerea durerilor de călcâie care apar la prima oră dimineața.

 

Oțet de mere

 

Oțetul de mere este un remediu excelent de a trata pintenii din călcâie. Îndepărtează excesul de depozite de calciu din călcâi și vă oferă o oarecare alinare a durerii.

Mai jos aveți două metode de tratament cu oțet de mere:

 • luați o lingură de oțet de mere organic și amestecați-o într-un pahar cu apă călduță. Beți acest amestec de două ori pe zi timp de aproximativ 2 săptămâni.
 • umpleți jumătate de lighen cu apă caldă și adăugați o jumătate de cană de oțet de mere. Înmuiați picioarele în soluție timp de aproximativ 10-15 minute. Faceți acest lucru de două ori pe zi timp de 2 săptămâni.

 

Întinderi ale labei piciorului

 

Întinderile fasciei plantare și ale gambei și mușchilor din jur ajută la reducerea tensiunii și a presiunii asupra pintenului călcâiului.

Aveți mai jos câteva exerciții:

 • întinderi pentru gambă: pozitionați-vă în fața peretelui la un braț distanță. Puneți un picior în fața celuilalt și aplecați-vă înainte, așezând mâinile pe perete, la înălțimea umerilor. Îndoiți genunchii și împingeți șoldurile înainte. Veți simți cum se întind gamebele. Mențineți poziția 10 secunde. Acum îndreptați-vă picioarele. Repetați această întindere de 10 ori pentru fiecare picior;
 • flexarea piciorului: stați pe un scaun, picior peste picior. Întinde-ți piciorul, apucând degetele piciorului și trageți spre piept. Mențineți această poziție 30 de secunde. Eliberați piciorul. Repetați întinderea de cinci ori pe fiecare picior.

Încercați să repetați exercițiile de trei ori pe zi si veți simți efectele benefice!

 

Terapie cu Crio-Ultrasunete

 

Terapia cu Crio-Ultrasunete este o combinație între energia electromagnetică și terapia la rece. Este utilă pentru ameliorarea durerii. Aparatul cu care se aplică are aspectul unei baghete.

Cercetările efectuate au arătat că terapia cu Crio-Ultrasunete este o alternativă bună de tratament pentru cei care suferă de fasciită plantară și care au și ciocuri pe călcâi. Este recomandată de podiatrii și kinetoterapeuți.

 

Injecții cu corticosteroizi

 

Injecții cu corticosteroizi ciocuri in calcai pinteni calcaneeni Injecțiile cu corticosteroizi sunt un tratament adresat efectelor și nu cauzelor. Nu vindecă pintenul calcanean, dar ajută în diminuarea durerii provoacate de ciocurile de pe călcâi.
Înainte de injecție se folosește un anestezic local. Locul de injectare variază. Cel mai des injecția se face pe porțiunea interioară sau mijlocie a călcâiului.

Injecțiile cu steroizi cresc probabilitatea de rupere a tendonului și din acest motiv numărul și frecvența injecțiilor este limitată.

 

Tratamentul chirurgical

 

Intervenția chirurgicală pentru un pinten al călcâiului poate fi realizată doar dacă medicul dumneavoastră o recomandă și doar dacă metodele mai puțin ivazive, precum cele de mai sus, nu au reușit.
Cea mai frecventă tehnică chirurgicală folosită este de a desprinde ligamentul fascia plantară de osul călcâiului și a îndepărta pintenul călcâiului cu instrumente speciale. Rezultatul este o reducere a presiunii din fascia plantară și îndepărtarea pintenului călcâiului.

Un factor de risc semnificativ asociat cu această procedură îl reprezintă afectarea nervilor. De asemenea, este posibil ca pintenul călcâiului să revină după operație.

Timpul de refacere după operație este de câteva săptămâni și abia apoi veți putea începe să mergeți mai normal și cu mai puține dureri de călcâi.

or scan the code
Salutare !
Cu ce te putem ajuta?
Ne puteri contacta pe Whatsapp apasand butonul verde sau pe telefon apasand butonul rosu.
Apeleaza